62522538_2433507710241970_5437933186673803264_n

Johan Jonsson

GaupaAwareness AB utbildar personal och privatpersoner i personlig säkerhet och nödvärn och levererar också HLR-utbildningar till företag. Med samma självklarhet som att lära sig HLR anser de att man också borde lära sig att ansvara för sin personliga säkerhet. Ingen annan kommer att göra det år dig. Johan arbetar tillvardags som ansvarig för GDM konsults verksamhet i Östersund. Som professionell bisyssla driver han företaget i tight samarbete med sambon Mia. Det här radarparet är bra på att spegla sina egna erfarenheter i sina kurser, och delar gärna med sig och är öppna när dom ser individuella värden för sina kursdeltagare, många av deras erfarenheter bottnar i möten med andra människor i sina livssituationer. Att utveckla sig själva genom att utveckla andra ligger bägge varmt om hjärtat, individuella rädslor och otrygghet uppstår av okunskap, brist på erfarenhet och till viss del ett orubbligt stuprörstänk. Dom här känslotillstånden är våra värsta fiender säger Johan och Mia, dom styr oss i allt vi gör oavsett om du skall prova en ny träningsform, begära högre lön, slå ditt personbästa eller försvara dig själv i en skarp nödsituation. Om du har svart bälte i någon martial art har det inget värde om du inte kan mobilisera ditt känslosystem. Det här är knutar som behöver knytas upp för att man skall utvecklas. Din kropp kommer aldrig förflytta sig dit du vill om du inte har verktyg för att självcoacha dig till att agera när det verkligen gäller.

Johan är certifierad självförsvars instruktör för Blauer Tactical Systems Inc (USA), han har en militär bakgrund med b.la 4 utlandstjänster varav en under brinnande krig i Bosnien. Mia bidrar starkt med kunskaperna om hur vår fysiologi fungerar, erfarenheterna från 7 år som undersköterska på klinfys Östersunds Sjukhus är guld värda i kurserna. På BOOSTERSUND ges ni möjlighet att få en övergripande inblick i vad en dagskurs omfattar och innehåller, och du kommer självklart få med dig tänkvärda insikter och en del kunskaper om dig själv du inte trodde att du kunde.

Funktionellt nödvärn teori + Funktionellt nödvärn praktik

Under 45 minuter får du lära dig att självförsvar inte alls är speciellt svårt att lära sig. Alla kan lära sig, alla kan växla upp sin förmåga och skapa en starkare känsla av trygghet. Vad är rädsla? Vad vill egentligen en våldsverkare? Hur många sätt kan du egentligen bli angripen på? Finns det enkla principiella sätt att upptäcka, undvika och hur kan jag i yttersta nödfall försvara mig med stöd av kroppens egna ”försvarssystem”?

Dom här frågorna berättar Johan mer om på sitt pass, ni kommer också att få testa några av dom fysiologiska principer S.P.E.A.R Systemet bygger på, du kan betydligt mer än du tror. Passet delas upp med teori och intensiva övningar S.P.E.A.R (Spontaneous- Protection- Enables-Accelerated-Response) är utvecklat av Mr Tony Blauer och baseras helt med utgångspunkt på hur verkligt våld ser ut i kombination med fysiologi, hantering av rädsla och kroppens starkaste positioner.